Romanian English Italian

 Presarea strugurilor este unul din cele mai importante procese de vinificație, este un proces delicat, care necesită cunoștințe, atenție și sensibilitate. Pentru a menține o calitate constantă a vinului, presarea trebuie să fie adaptată întotdeauna la tipul de struguri recoltați, gradul de coacere și proporția dintre tulpini și boabele de struguri.

Înainte de presare, vinificatorul stabilește stilul vinului (vin dulce, vin sec, vin nou sau vin pentru maturare), precum și tipul de vin (spumant, roze, ...) pe care îl dorește. De fapt, în timpul procesului de presare se obțin fracțiuni ale mustului cu caracteristici fizico-chimice foarte diferite. Includerea sau excluderea fracțiunilor individuale poate influența caracterul final al vinului.

Presele SK:

• fac posibil controlul și gestionarea precisă a procesului de presare: presarea strugurilor în diferite intervale de timp, suprapresiuni; programe automate, cu posibilitate de gestionare manuală;

sisteme de presare: sistem de presare deschis (modelul PSP), sistem de presare închis (modelul PST), sistem de presare cu gaz inert (PSH);

• o mare varietate de echipamente opționale: tambur cu manta de răcire, sonerie cilindru plin, selector de must, uși închise ermetic cu deschidere pneumatica, ...

• sunt potrivite pentru macerarea mustului.

Results 1 - 6 of 6

PRESE

Prese pneumatice deschise (modelele PSP)

Jumătatea tamburului este perforat, iar cealaltă jumătate este acoperit cu o membrană impermeabilă. Cu ajutorul compresorului incorporat, se creează presiunea dorită pentru presare în membrană, care, prin marirea volumului, comprimă și stoarce strugurii. Mustul curge prin zona perforată a tamburului în vasul de colectare.

Presarea moale a membranei cu ajutorul aerului comprimat previne ruperea strugurilor, garantând o calitate superioară a produsului obținut. Avantajul sistemului deschis îl reprezintă suprafața mare de scurgere.

Detalii produs

Prese pneumatice inchise (modelele PST)

Jumătatea tamburului este acoperită cu o membrană impermeabilă, pe cealaltă jumătate se găsesc canale de scurgere perforate. Cu ajutorul compresorului incorporat, se creează presiunea dorită pentru presare în membrană, care, prin marirea volumului, comprimă și stoarce strugurii. Mustul curge prin canalele de scurgere în vasul de colectare.

Presarea moale a membranei cu ajutorul aerului comprimat previne ruperea strugurilor, garantând o calitate superioară a produsului obținut. Avantajul sistemului cu tambur închis este acela de a reduce posibilitatea de oxidare a mustului. Presele echipate cu ușă ermetică au posibilitatea de macerare a strugurilor în tambur.

Detalii produs

Prese pneumatice inchise ermetic (modelele PSH)

Presarea sub gaz inert are loc în același mod ca și presarea clasică în tambur închis (PST), doar că procesul are loc într-un sistem complet închis, în prezența unei atmosfere controlate de oxigen.

În procesul de vinificare oxigenul are un rol foarte important, atât pozitiv cât și negativ. Expunerea mustului sau a vinului la oxigen afectează calitatea și aroma de soi datorită oxidării, scade partea fructată, apare caramelizarea și schimbarea altor caracteristici. Pentru a evita efectele negative, s-a gasit această metodă de vinificare a vinurilor albe: tehnica de producere a vinului în absența oxigenului (sub gaz inert).

Detalii produs

Prese hidro-pneumatice

Presă acționată hidraulic de un motor electric, montate pe un cadru fix din oțel vopsit, cu doage din lemn lăcuit.

Detalii produs

Prese hidraulice fixe

Bloc de presare hidraulic acționat electric, cu două viteze, vas colector din oțel inoxidabil cu robinet Ø 50mm, coș din lemn cu inele de inox și drenaj din lemn pe partea de jos, placă și disc de presare din inox montate pe șasiu.

Detalii produs

Prese hidraulice mobile

Unitate hidraulică cu două viteze și platforma cu înlocuire rapida, panou de control electric cu traductor de presiune, bazin colectare must din oțel inoxidabil pe roți, placă de presare din oțel vopsit , coș din lemn cu cercuri din oțel vopsit sau coș din oțel inxodabil, structură pe roți din oțel vopsit. Versiunea Super Export are cadrul, placa de presare și căruciorul coșului din oțel inoxidabil, coș cu doage din lemn și cercurile din oțel inoxidabil.

Detalii produs

Confidentialitatea ta este importanta pentru noi.Vrem să fim transparenti si sa iti oferim posibilitatea sa accepti cookie-urile în functie de preferintele tale.Site-ul nostru foloseste cookie-uri, atat proprii cat si de la terti, pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.